Vineri, Februarie 5, 2010, 12:17 AM 

elena ciobanu
     media: 0.00 din 0 voturi

Marius e un urs. Adică un singuratic cam sălbatic, cu ochi trişti când îşi aduce aminte că trebuie să dea impresia celorlalţi că nu este cu nimic mai presus sau mai prejos decât ei şi cu ochi sprinţari când e doar un copchil pus pe şotii deghizat în bărbat.

Marius e un urs. Ceea ce înseamnă că sub blana lui încap mulţi: un tip serios, loial, taciturn şi profund (ceea ce îl enervează ca imagine); un profesor care apreciază discret frumuseţea, oriunde ar fi ea; un mistic melancolic şi răvăşit de care nu ştie nimeni; un intelectual iubitor de rafinamente (i-ar sta bine pe post de bolovan cu formă expresivă, stând mulţumit de sine în mijlocul unei minuţioase grădini japoneze); un tip care vrea câteodată să fie rău (mai dând câte o labă în stânga şi în dreapta, mormăind morocănos şi fandosit); alteori vrea să fie macho; ce mai e? un frate; un prieten; un viu; un necunoscut; o panteră roz, da, încape şi ea aici, că e subţire şi atât de reconfortant de diferită...

Last, but not least. Marius este, v-aţi dat seama de acum, un urs. Adică un morman de tandreţe şi de iubire. Şi aici daţi un link la Oana J... (pour les connoisseurs)

Elena Ciobanu, lector Universitatea “Vasile Alecsandri”, Bacau


Comentarii


  Comentariile sunt interzise la blogurile neactualizate mai mult de 90 de zile

  Cautare


  Categorii

  Aboneaza-te la insemnari


  Ultimele insemnari

  Linkuri

  Arhiva

  powered by
  www.ABlog.ro
  Termeni si Conditii de Utilizare