Vineri, Februarie 5, 2010, 12:52 PM 

elena costras
     media: 0.00 din 0 voturi

Marius Manta, profesorul sau omul?

Profesorul… usor ironic, o ironie ludica reusind cu usurinta sa treaca la extrema sadica. Dinocolo de aceasta ironie “socratica” se ascunde un om de o sensibilitate si o finete rar intalnite, cu asteptari foarte ridicate in ceea ce il priveste pe el dar si in ceea ce ii priveste pe ceilalti. Aceaste standarde pe care le stabileste pentru propria persoana dar si pentru ceilalti pot fi considerate in anumite situatii mici defecte. Atitudinea acestuia nu face decat sa ne inspire si sa se constituie un reper in formarea noastra ca oameni.

Omul Marius Manta este un visator in aceasta lume zbuciumata si extrem de practica ceea ce face ca lumea noastra sa fie mai saraca si mai searbada. Bunatatea lui se intinde dincolo de ceea ce inseamna omul in general, lucru dovedit de pasiunea pe care unii ar considera-o ciudata, si anume pasiunea pentru ursi. Lucrul acesta este dovedit de certificatele de adoptie ale acestor animale pe care le detine si cu care se mandreste numai in fata acelora care ii inteleg dragostea pentru ursi.

Recomandari: mai mult zambet (face bine persoanelor usor pesimiste), un pic din dragsotea pentru animale indreptata spre alte domenii mai realiste (prea multa visare cu ochii deschisi dauneaza grav simtului practic) si un pic de intelegere pentru cei care nu reusesc sa se ridice la standardele impuse (desi se straduiesc din greu…).

Elena Costras, eleva, Liceul de Arta “G. Apostu”


Comentarii


  Comentariile sunt interzise la blogurile neactualizate mai mult de 90 de zile

  Cautare


  Categorii

  Aboneaza-te la insemnari


  Ultimele insemnari

  Linkuri

  Arhiva

  powered by
  www.ABlog.ro
  Termeni si Conditii de Utilizare